We use cookies on this page. View our Privacy Policy for more information.

Jak a kam může vaši aplikaci posunout AppParade?

3 AppParade, tisíc lidí v sále, stejný počet na livestreamu, přes 70 přihlášených top aplikací a rozhovory v médiích jako Česká televize, Český rozhlas, DVTV…jaký to byl rok?

Jak a kam může vaši aplikaci posunout AppParade?

3 AppParade, tisíc lidí v sále, stejný počet na livestreamu, přes 70 přihlášených top aplikací a rozhovory v médiích jako Česká televize, Český rozhlas, DVTV… Taková je bilance AppParade v roce 2019 z hlediska faktů a čísel.

Přehlídka a soutěž appek po 30 vydáních dostala nový náboj a také nového organizátora - nás - SYNETECH.

Jaký byl rok s obnovenou soutěží pro jejího ředitele Vratislava Zimu? A co znamenalo vítězství AppParade 34 pro pro Matyáše Boháčka a jeho aplikaci newskit.?

AppParade moderátor Ondra Aust Mediář


Vráťo, vypadala takto tvoje očekávání?

Vráťa: Když se na ta celková čísla podívám, vypadají opravdu hodně dobře. Až tak, že bych je upřímně vůbec nečekal. Na každé AppParade se snažím vymámit feedback od návštěvníků a porotců a buď mi všichni milosrdně lžou, nebo se jim nová podoba AppParade opravdu líbí. Rozhodně je vždy co vylepšovat, ale návštěvníci oceňují hlavně to, že má akce úroveň, je větší, dozví se zajímavosti a pobaví se.


Do AppParade se za rok přihlásilo přes 70 mobilních projektů. Co to o té české scéně vypovídá?

Vráťa: Počet přihlášených projektů je obří! Když jsem v listopadu v Indii povídal o AppParade v různých akcelerátorech, tak lidé začali tomu číslu spontánně tleskat… A to je Indie země, kde je milion malá cifra…

Česká dev scéna je veliká, technologicky na výši a vzniká toho tady spousta, je ale samozřejmě otázka, jak moc jsou aplikace dotažené, jak a zda vůbec mají majitelé ověřen třeba tržní potenciál, nebo jestli mají dlouhodobý plán a vizi, kam projekt posouvat.

Kde vidím problém, je ta naše česká bublina, uzavřenost a velikost českého trhu. Mnoho projektů vzniká třeba jen pro ten náš malý český rybníček, ale přitom podobný problém může trápit uživatele někde jinde v Evropě. Je škoda, že se projekty většinou soustředí jenom na Česko, a tak doufáme, že třeba někoho úspěch na AppParade přiměje dostat se se svým nápadem také ven.

Kdo je tvůj osobní výherce nebo top aplikace dosavadních AppParade?

Vráťa: Mých favoritů je víc, vždycky subjektivně za těmi aplikacemi vidím hlavně tým, jeho snahu a angažovanost. Rozhodně fandím Martinovi a jeho fitness aplikaci Fitify, partě z Nesnězeno, která může mít velký potenciál, nebo SmartGuide, kteří se neskutečně posunuli. A zmínit určitě musím také Matyáše Boháčka jakožto nejmladšího účastníka a vítěze poslední AppParade se svou aplikací proti fake news newskit.

A protože je o Matyášovi Boháčkovi a jeho aplikaci řeč, rozhodli jsme se i jeho zeptat na dojmy, zážitky a hlavně to, kam jej AppParade posunula.

Nejlepší aplikace newskit AppParade

Matyáši, jak vnímáš svou účast v AppParade? Měla pro tebe a newskit nějaký přínos?


Matyáš: Neuvěřitelný!

Už jen přijít na AppParade bez aplikace a potkat v ten večer další vývojáře a lidi s podobnými projekty je super! Jako účastníkovi mi to ale dalo ještě mnohem víc - spoustu kontaktů, příležitostí a otevřených dveří.

Vždyť jsem byl v DVTV a v České televizi :) A aplikace už nemá stovky stažení, ale tisíce.

Pokud přemýšlíte o účasti na AppParade, tak nepřemýšlejte a rovnou se přihlaste! Stojí to za to.

Poté, co jsi vyhrál AppParade 33, kde všude jsi se ukázal?

Matyáš: Nejdřív si mě pozvali do jednoho pražského gymnázia na debatu přímo zaměřenou na fake news a dezinformace a tam to bylo hodně příjemné. Pak mě poprosili také profesoři na mém gymnáziu Jana Keplera a dál už to jelo… byl jsem v Českém Rozhlasu, DVTV nebo třeba v České televizi v Událostech a komentářích.

Bylo to neskutečné, tyhle všechny pořady sleduju večer co večer doma a najednou jsem v nich mohl být!


Co nového se v newskit. od poslední AppParade událo?

Matyáš: Na AppParade to byl ještě základní reader, který uměl třídit zprávy do kategorií, teď už umí seskupovat články podle tématu, takže vidíte různé zdroje a kdo o něm jak píše. Lehce se vylepšil design, implementoval jsem víc statistik a strojového učení, které nabízí zprávy podle zájmů uživatele, ale na druhou stranu se dbá na vyváženost, aby se nevytvořila informační bublina.

Na čem teď pracuju, a co je pro mě zásadní, je podpora voiceoveru pro nevidomé.


A na čem pracujete vy?

Ukažte nám vše na AppParade 34, jejíž téma je dostávání uživatelů do appky. Nezapomeňte přihlašovat své aplikace na webu a rezervovat si svoje místo.


Těšíme se na vás a vaše top aplikace na další AppParade ve středu 15. 4. 2020 v novém unikátním prostoru Spojka Events Karlín!


Váš SYNETECH

SYNETECH a vývoj mobilních aplikací

![]()

AppCast

České appky, které dobývají svět

Poslouchejte recepty na úspěšné aplikace. CEO Megumethod Vráťa Zima si povídá s tvůrci českých aplikací o jejich businessu.

Gradient noisy shapeMegumethod CEO Vratislav ZimaMegumethod Scribble